Mulig den venter forgjeves den som venter for mye nytt på vår blogg..

Som trebarnsforeldre har vi blitt trykt småflate både Margrethe og jeg i denne omtalte klemma. Jeg ser av stadige halvfortvilede meldinger på facebook at vi ikke er alene. Følelsen av å bli dratt i alle ender, og likevel ikke strekke til er ikke noe god, men slikt blir det få blogginnlegg av..

Solveig, Rebekka og Kristina

Solveig, Rebekka og Kristina. Rebekka er enda i overkant opptatt av det jordiske.. Gress hadde hun ikke sett før.. 🙂

For å bøte litt på skadene skal jeg nå prøve å veie litt opp for manglende bilder fra barnedåpen i oktober, manglende julekort og klage over uoppdaterte familiebilder. Jeg fikk for et par dager siden høre at et bilde som stadig blir brukt på Sunnmøre om misjonærene Margrethe og Andreas viser oss sammen med vårt onkel- og tantebarn og ikke våre egne. Til tross for at vi er veldig stolte over å være onkel og tante, og faddere, til David så har vi da selv noen skjønne småtroll som vi gjerne viser frem.

Julekortet 2012..

2012 har vært et veldig spennende år for oss her i Peru. Inne i den mye omtalte tidsklemma har det blitt skvisa inn mye, og minnene er rike. Vi startet 2012 på ferieplassen som misjonen eier på Stillehavskysten der blant annet Kristina fikk feire sin 3 års dag. Jeg fikk sammen med noen venner overvære Rally Dakar da Pål Anders Ullevålsæter nesten fløy over sandørkenen i Sør-Peru.

Et høydepunkt var ekteskapskurset i april der vi fikk være deltakere. Margrethe og jeg er skjønt enige om at ekteskapet er utrolig viktigt. Det har enormt potensiale i seg. Vi håper at det er noe vi kan få lov til å jobbe med mye videre i våre liv.

Like etter at kurset var ferdig fikk vi være med Anne og Helge Dagsland til Rio de Janeiro der de ble viet på det norske konsulatet. En stor opplevelse og en nydelig by.

Sommerferien i Norge som varte i 8 uker var helt topp. Vi fikk dessverre ikke besøkt alle av dere som vi så gjerne skulle hatt truffet. Det ble mye tid hos familie, noe som var veldig viktig. Selv om livet i Norge var meget godt var vi i slutten av juli klar for to nye år i Peru. Lysten til å reise tilbake var absolutt tilstede!

De fire første årene i Peru har vi vært med på å sende mange hjem. Vi vil vel si at det har vært noe av medaljens bakside. Da vi kom var det mange misjonærer i Peru, men antallet gikk en stund ganske fort nedover. Nå har vi derimot fått være med på en liten oppblomstring. Vi fikk ta imot flere nye misjonærer høsten 2012, og det var nok første gangen i løpet av våre år i Peru at vi var flere på høsten enn på våren.

4. september kom et nytt under til verden. Denne gangen kunne jeg nok spansk til å forstå hvor fødestuen var og fikk være med på begivenheten. Rebekka har vært en stor velsignelse, og hun er bare helt nydelig!

Margrethe begynte å undervise på SETELA våren 2010. 1. desember 2012 var dette kullet som hun gjennom tre år har fulgt ferdig. For Margrethe har det vært tre spennende år, og et liten epoke som ble avsluttet. Hun var den eneste av misjonærene som fikk følge studentene gjennom tre år, og kunne se at det var en helt annen gjeng som forlot SETELA desember 2012 enn de som kom i februar 2010.

Jeg er en sosial type, og blir kanskje bare mer og mer sosial. Et minne som jeg kommer til å sitte med lenge er bursdagsselskapet mitt i november. Jeg inviterte de vennene som jeg trodde hadde mulighet for å komme og en plass mellom 60 og 80 var innom. Det var kjempekjekt, og jeg fikk vise frem bilder fra 30. års gaven som jeg fikk av Margrethe, nemlig tur til sørspissen av Chile. (Ja, dette var 31 års dagen, men siden jeg ikke fikk feiret 30 årsdagen tok jeg det et år senere..)

Det var noe av det familien Bakke opplevde i 2012. Ellers var det et år der vi var forholdsvis friske. Jeg er sjelden helt god i magen over lang tid, men jentene har hatt det veldig bra. Solveig trives på skolen, Kristina trives i barnehagen og Rebekka har neppe tenkt mye over denne saken men gir i alle fall signaler om at livet er bra hun også!

Noen bilder fra barnedåpen..

Far, mor, dåpsbarn og faddere (to faddere var dessverre noen tusen kilometer unna og kunen ikke delta..)

Far, mor, dåpsbarn og faddere (to faddere var dessverre noen tusen kilometer unna og kunne ikke delta..)

Rebekka ble døpt i kirken Sion som ligger i Arequipa

Rebekka ble døpt i kirken Sion som ligger i Arequipa

IMG_6461

Oswaldo Cruz døypte Rebekka. En pastor vi har blitt godt kjent med og som gjør en flott jobb.

Oswaldo Cruz døpte Rebekka. En pastor vi har blitt godt kjent med og som gjør en flott jobb.

Så var det familiegalleriet. Takket være kjære tante, søster og svigerinne Anette fikk vi tatt en rekke familiebilder i Arequipa nå i helgen som var. Her kommer en god del. Så nå må det holde for en stund mamma..;)

_M2B3953

Rebekka sier klart fra hva hun mener om familiebilder allerede i en alder av knappe 5 måneder..

_M2B3876 _M2B3863 _M2B3843 _M2B3801 _M2B3798Hvis du er en av de interesserte som kom helt ned hit før du gav opp vil jeg takke deg veldig for at du følger med på hva som skjer her på bloggen. Vi vet at det en mange hjemme i Norge som tenker mye på oss og ber for oss. Dette setter vi enormt stor pris på. Vi merker det godt!

Det legges stadig ut nyheter fra misjonsarbeidet vårt her i Peru på:  http://nlm.no/peru Følg gjerne med på hva vi driver med der!

Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert. Bokmerk permalenken.

3 svar til Mulig den venter forgjeves den som venter for mye nytt på vår blogg..

  1. Margrethe Bjørkavåg Bakke sier:

    Flott!!!! No skal eg vere still ei stund. Men det er altså eit behov hos ei bestemor å få sjå barneborna sine!

  2. Inger Valbø sier:

    Flott blogg! Mange fine bilete, men likte best det med pastor Oswaldo Cruz og Rebekka. Guds familie har ingen grenser! Helsing ifrå Japan

  3. Bjørg Harestad sier:

    Flotte bilder! – men det var ennå kjekkere å besøke dere. Takk for tre flotte uker sammen i Arequipa og Mejía nå i januar! Klem fra mormor og morfar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s