Et nytt under har kommet til verden

Margrethe på operasjonsbenken

Margrethe var på kontroll mandag ettermiddag. Vi ble begge litt overrasket da vi fikk beskjed om allerede dagen etter ville de gjennomføre keisersnitt. Grunnen var at legen målte barnet til 4,5 kilo, og mente at det ikke var mulig å fø på vanlig måte.

Vi brukte kvelden på å gjøre oss klare. Selv hoppet jeg tidlig under dynen slik at jeg skulle være opplagt til neste dag. Noen god natt ble det likevel ikke. Margrethe hadde knapt kommet seg opp i sengen før hun sa at nå hadde riene virkelig begynt å dra seg til. Like etter midnatt sa hun at det fikk være nok. Hun bestilte taxi og reiste. Jeg ble i igjen for å passe barna, og skulle komme etter om det skjedde noe.

Det gikk bare to timer før jeg fikk beskjed om å innfinne meg på sykehuset (Clinica Arequipa, en privatklinikk i Arequipa) raskest mulig. I det jeg kom inn dørene var de på vei ut av rommet med Margrethe. Jeg fant frem kamera og labbet etter. Jeg ble veldig glad da jeg fikk beskjed om at jeg skulle få være med å se hva som skjedde. For de som er interessert, og så var der en del ting som tydet på at det hadde vært mulig med en vanlig fødsel natt til tirsdag. Da blodtrykket økte, og hodet ikke ville sette seg fast ble det likevel bestemt keisersnitt. Legene her er nok ikke vant til store barn, og hadde problem med å tro at hodet til et barn på over 4 kilo kan komme ut på vanlig måte.

Jeg var litt usikker på akkurat når barnet ble født. Jeg har i dag skrevet 3:20 på facebook. Jeg var nemlig litt usikker på om det var 3:20 eller 3:40. For den som er opptatt av detaljer kan dere se klokken på bildet over. Den var 3:30, og barnet var ikke kommet ut da dette bildet ble tatt. Vi fastslår derfor fødsel til 3:40!

Bare sekunder etter at hun hadde kommet ut.

Solveig ble kalt «godbolla» på den barnehagen hun gikk på i Oslo. Det er nye som tyder på at vi får flere «godboller.» Rebekka var i god form da hun kom ut. Hun skrek med en gang og alt var som det skulle. Da Solveig ble født var jeg litt i ørska, og da Kristna ble født sørget språkproblemer for at jeg ikke var tilstede. Det var derfor kjekt å være med og se alt som skjedde denne gangen. Jeg husket i alle fall ikke at navlestrengen var så tykk..

Andreas klipper navlestrengen. Bør han vurdere å studere medisin?

Det var veldig gøy å få være med å klippe navlestrengen. Synes jeg kledde de klærne der. Kanskje jeg hadde gjort meg som barnelege..

4150 gram og 53 cm

Noen ekspert er jeg ikke, men det er vel ganske klart ut fra disse bildene at hun var klar for å komme ut. Størrelsen er det ikke noe å si på, hårveksten like så. Jeg leste på google at en undersøkelse viser at barn ofte blir tyngre og større til lengre ut i søskenflokken man kommer. I tillegg mente de at mødre med høy utdannelse fikk tyngre barn. Jeg henger ikke helt med på den sammenhengen, men Margrethe har jo etterhvert noen studiepoeng..

Fullstappet av mat var ble det mye soving..

Vi er meget godt fornøyd med svært mye av det vi opplever av helsevesenet i Peru. Samtidig er det noen områder der man tenker veldig forsiktig. Mens man i Norge legger barnet til mors bryst med en gang så blir de her stappet fulle av en eller annen form for erstatning slik at både mor og barn skal få sove. Rebekka har derfor sovet nesten i hele dag. Nå i kveld kjemper Margrethe med å få henne til å spise litt, men det er ikke så lett..

Ikke langt unna en kopi av Solveig og Kristina

Da vi fikk Kristina syntes jeg hun var veldig lik Solveig i flere måneder. Rebekka er ikke noe unntak. Hun er svært lik både Solveig og Kristina. Like nydelig vil en fornøyd far si!! Blir spennende å se hvordan denne jenta blir etterhvert.

stolt pappa

Utrolig stort å få holde henne opp slik og kjenne på den gode mjuke kroppen!

To stolte storesøstre!

Etter nye regler får ikke barn under 5 år komme inn på selve barneavdelingen. Jeg måtte derfor ta med meg Rebekka ut til Solveig og Kristina. Det var veldig stas, og de var veldig stolte. Litt kjedelig var det at de ikke fikk komme inn til Margrethe, og hun heller ikke klarte å komme seg ut av sengen slik at hun fikk sett dem. Men som Solveig sier: «vi må følge reglene.»

Vi takker alle som har vært med å be for at det skulle gå bra å komme seg tilbake til Peru, og at svangerskap og fødsel har gått så bra. Det kommer til å ta litt tid å venne seg til å si at vi er en familie på 5, men artig er det! Takknemlig!

Dette innlegget ble publisert i Daglige hendelser, Litt av hvert. Bokmerk permalenken.

10 svar til Et nytt under har kommet til verden

 1. tante Pernille sier:

  Fantastisk å sjå og lese! David synes Rebekka er fin og litt sint:)

  • bakkesblogg sier:

   Du får si til David at han er hjertelig velkommen til å komme en tur for å se om hun virkelig er så sint..;)

   • tante Pernille sier:

    Så lenge han får ha på nye badeshortsen sin, er nok han med. Verre med mora som ikkje tør å fly han over..

 2. Beate sier:

  Dette var kjekk lesning! Godt at alt gikk bra! Vi gleder oss stort med dere 🙂

 3. Så kjekt å lese! Min søster fødte 2.mai en gutt på samme størrelse i Norge. Det var ikke snakk om keisersnitt. Kjenner meg igjen ift Bolivia og at ting gjøres på en litt annen måte. Men godt at fødsel er vel overstått! Kos dere masse, også gleder vi oss til å få holde den herlige «godbolla» når vi kommer på konferansen!

 4. Mariann sier:

  Så gøy å se bilder og lese! Tenk,nå er hun ute!! Skikkelig godjente, altså, dere klarer det hver gang:) Vi gleder oss med dere!!

 5. Åshild sier:

  Gratulerer så mye med lille-prinsessa Rebekka! Godt at dere har gode sykehus i Peru så dere ikke behøver å reise til Norge for fødsel! Lykke til i hverdag og fest alle 5! Gud velsigne dere! Hilsen Åshild og fam i Mongolia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s