Tenk alt de går glipp av

Det var fredag kveld og jeg var klar for å slappe av litt fremfor dataskjermen. Jeg lente meg godt tilbake i kontorstolen og søkte opp Nytt på Nytt. Jeg må innrømme at jeg rett som det er slapper av med litt norsk nyhetshumor. Etter at NPN var ferdig gikk jeg rett over på Skavlan. Det er ikke ofte jeg setter av en time til talkshowet hans, men – ”hvorfor ikke” tenkte jeg der jeg satt med kaffekoppen og en liten sjokolade.

Foto: nrk

Da skjermen ble svart en liten time senere satt jeg der med en vond følelse. Jeg var egentlig veldig skuffet. Jeg har aldri vært opptatt av Christian Ringnes, men jeg har alltid vært imponert av dem som satser, og som får til noe. Å se en 57 år gammel mann være så overfladisk og selvsikker satte meg ut. Når han i tillegg sier at han regner med å ha 30-40 gode år igjen, så lurer jeg på om han har vært i nærheten av bakken på en stund. Likevel var det ikke hans oppførsel som satte meg mest ut. Beskrivelsen omkring hans sivilstatus gjorde meg inderlig trist, og rett og slett irritert.

Etter 28 års ekteskap hadde han og Denise gjort opp livet så langt. De hadde hatt det bra sammen. Tre barn. Mange gode felles venner. Likevel så hadde de kommet frem til at de ville prøve noe nytt.

Selv om det likevel gjør vondt, har jeg forståelse for at noen finner ut at det ikke lar seg gjøre å fortsette sammen. Her var det på ingen måte snakk om noe slikt. De ville bare prøve ny spenning.

Gud er generasjonenes Gud. Guds konsept følger ikke moten. Konger har kommet, konger har gått. Profeter har kommet og profeter har gått. Stormakter har stormet frem, og stormakter har blitt smadret til ruiner. Årtusener har sett enorme forandringer. Likevel står det inderlig tydelig: ”Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og holde fast ved sin kvinne, og de to skal være én kropp.” Gud har gitt oss ekteskapet som en fantastisk gave.

Hva gjør vi med denne gaven? Er vi sikker på at vi har tatt av papiret? Eller bare står vi og stryker litt på den?

Mange av oss har 40 arbeidsaktive år. Hva gjør vi med det? Jo, vi studerer og studerer. Når vi er ferdig med studiene begynner vi med kursinger. Vi gir oss ikke med kurs før vi trår over i pensjonistenes rekker. Og da går vi sikkert på nye kurs for å takle den nye situasjonen. Vi er nesten villig til å gjøre hva som helst for å gjøre det best mulig på jobben. Vi tror at lykken er å lykkes på jobben.

Hva gjør vi med ekteskapet? Vi rekner med å være eksperter bare fordi vi har sett våre foreldre. Vi tenker at dette er da ingen sak. At forelskelsen skal dra oss gjennom livet i gode og vonde dager.

Jeg er fullstendig overbevist om at ekteskapet er en gave mye flottere enn jeg har klart å finne ut av enda. Jeg synes nesten det er flaut å lære så mye nytt om hvordan jeg kan utvikle denne gaven. Jeg tenker derfor med gru på all den investeringen Christian og Denise har gjort som de nå kaster på sjøen. I stedet for å nå skulle gå ut og lete etter en spenning, som i følge statistikken, varer mye kortere enn første gangen kunne de utviklet det de hadde og fått det så langt bedre.

Forrige uke var jeg litt sammen med et par som jobber på heltid med ekteskap og familier i en kirke i Lima. Utrolig å se hva de har fått vært med på. Jeg ser veldig frem til å kunne lære mer. Jeg ser frem til å bli en bedre ektemann, og til å få et enda bedre ekteskap. Jeg håper at du ikke tror at du er den fødte ekteskapsekspert, men er villig til å lære og gi deg selv og din ektefelle et enda flottere samliv. Bruk tid på ekteskapet. Du har mye i vente.

Vi skal nå starte opp en prosjekt som skal jobbe mye med dette i kirkene i Peru. Ønsker du å støtte oss kan du trykke HER.

PS: Et godt blogginnlegg om hvor sykt noen tenker om ekteskapet kan leses HER

Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s