Siste sommerferie i Peru?

Nå i ettermiddag skal to kofferter gjøres klar til tur mot Nord-Peru.  Når vi skal ha litt sommerferie så må vi altså dra nordover siden det egentlig er vinter i Peru. Kysten her i sør er ikke veldig innbydende i juni, juli og august. Vi skal i år som i fjor en uke til et sted som ikke ligger så langt fra byen Tumbes og grensen til Ecuador.

Solnedgang i Nord-Peru

De siste ukene har vært spesielle. Også i år måtte vi ta avskjed med mange som skulle hjem, så mange som 23 personer var det som reiste. I tillegg har vi i dag sagt adjø til en amerikansk familie som vi har blitt glad i, men som nå er ferdig med sine tre år i Peru.

Alle disse avskjedene, og det å skulle få nye nære venner hvert år er noe av det tøffeste med livet som misjonær, ja det kan av og til føles meget brutalt og vi stiller oss spørsmålet, hva gjør dette med oss, og spesielt ungene våres?

Men nok om den saken, det var en annen sak jeg ville legge litt innover dere lesere, og spørre om hjelp. Det er faktisk slik at på Den Norske Skolen i Peru skal det i august begynne 3 unger, 2 i første og 1 i andre klasse. Det er mulig at vi får en ekstra førsteklassing i september. To av disse barna er barna til lærerfamilien som vi er heldig å ha her sammen med oss, men de skal avslutte sin periode i juni 2012. August 2012 har vi bare 1 eller 2 elever, og ingen lærere. Da kan vi ikke drive skole, og vi må da reise hjem.

Margrethe, jeg og barna har det bra, og har valgt å utvide vår periode til seks år. Det er noen tøffe tak av og til, men det er veldig meningsfylt å være her. Vi har veldig lyst å kunne fullføre den seksårsperioden vi har sagt oss villige til å ta.

Solveig kan bli eneste eller en av to skolebarn høsten 2012 og trenger skolekamerater og lærere

Normalt sett så har det vært OK å finne lærere til skolen. Det som nå er spesielt er at vi er avhengige av å ha noen som har barn i skolealder for å få et miljø på skolen. Det er også mulig at noen lærere synes det blir en for liten skole slik at antallet søkere kan reduseres av den grunnen.

Budsjettene for 2012 er ikke lagt, og det er ikke jeg som bestemmer hvem som får reise, men det ideelle ville være om to familier med barn i småskolealder kunne komme og at en fra hver familie kunne jobbe på skolen og den andre kunne gå inn i andre oppgaver.

Det er viktig å presisere at alle som søker må gå gjennom vanlig prosedyre på hovedkontoret til NLM, og det er ikke jeg som bestemmer hvor mange som kan sendes og hvordan de kan brukes. Samtidig så kan ikke Margrethe og jeg vente til mai for å finne ut om det kommer noen slik at vi kan fortsette eller må reise hjem, derfor har jeg har fått godkjenning til å skrive noe om dette på bloggen, og vi skal prøve å få ut offisielle stillingsannonser tidlig på høsten.

Jeg har vært i kontakt med en familie som tenker og ber, men vi trenger flere. Jeg håper at du kan tenke på om dette kunne vært din familie, eller du kjenner noen du kunne tipse om dette. Vi vil også sette stor pris på om du kan være med og be om at noen må være villige til å komme.

Oppgavene i Peru er enda store, og selv om både jeg og de andre i familien til tider lengter til Norge så skulle vi så gjerne fått forsette noen år til for å kunne kommet noen skritt videre på den veien vi nå er i gang på.

Religiøse mennesker som ofrer uten å få svar..

Både vi (familien Bakke) og regionleder for Sør-Amerika, Kjell Jaren, har ferie frem til 1. august, men du kan gjerne skrive meg en mail på andreas@abakke.no eller til Kjell på kjaren@nlm.no, men du vil kanskje ikke få svar før litt ut i august.

Dette innlegget ble publisert i Daglige hendelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s