Å kjenne Ham…

CLET, bibelskolen i Juliaca der det har vært drevet bibelundervisning siden tidlig på 80-tallet

Å være oppvokst i en religiøs sammenblanding har sine klare utfordringer. Mange av peruanerne har kjennskap til en del bibelske sannheter, men svært ofte er dette vevd sammen med gammel naturreligion. Flere hundre år med undertrykking som preger mange gjør også sitt til at ordet nåde er utrolig vanskelig å forstå.

Yolanda, en av dem vi traff i Moho som kunne fortelle om hvor utrolig viktig CLET er.

For at en peruaner skal kunne flytte øynene fra seg selv og opp på korset er det derfor en lang vei å gå. Det er mange ting som først må tas fra hverandre, før man kan putte nye brikker på plass som gjør at de kan kjenne på gleden i frelsen.

Sverre, Helge og jeg fikk denne uken noen dager på høyfjellet. Vi snakket med flere, og Sverre spurte mange av de vi traff om de kunne fortelle om sin frelsesvei. De kunne svare at de hadde møtt Jesus gjennom hjemplassen sin, ofte invitert av venner eller familie. Likevel var det en ting som gikk igjen hos de alle. Å forstå evangeliet skikkelig, det fikk de først mulighet til på CLET. Betydningen av undervisningen som har vært gjort år etter år på bibelskolen i Juliaca kan nok ikke overvurderes. Det fikk vi tydelig se disse dagene i Moho og Juliaca.

Mange misjonærer har nok kjent på tøffe dager under januar- og februarkursene som har vært en tradisjon gjennom mange år. Men, hvis du er en av disse som lurer på hvor mye som gikk inn, så skal du hvert fall få vite at mange er kristne i dag på grunn av CLET. Det var sterkt å møte disse vitnene nå.

Dette innlegget ble publisert i IEL-P, Peruansk kultur og tradisjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s