» Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal spise…»

Det er ikke lett å skulle lære når man kjenner magen skriker etter mat. Konsentrasjonen svekkes og innsatsen kan fort bli laber. Sannheten er at flere elever har sovnet på Martin Lutero på grunn av manglende energi i kroppen.

En aktiv og bekymret skoleledelse tok derfor afære. Det ble hentet inn et team av helsepersonell som gikk gjennom helsesituasjonen til alle elevene, og det ble funnet mye som ikke var bra. Med disse resultatene ble det derfor søkt til fylket om støtte til å gi elevene mat.

Nå har denne ordningen kommet på plass. Samtlige elever får nå et varmt måltid i løp av skoledagen. Fylket leverer ris, poteter og tunfisk. Så går det på rundgang hver dag mellom mammaene i hver enkelt klasse. De må koke dette og legge det i matbokser klar til ungene. Til slutt må de vaske boksene og levere dem til den som har tur neste dag.

Læreren til venstre og den moren som laget mat til høyre

En stor seier for skolen og få til denne ordningen. Jeg synes det er veldig flott at foreldrene også stiller opp selv om noen ikke var overbegeistret i starten. De fleste foreldrene putter også litt ekstra ingredienser i maten på egen regning. Det kan være grønsaker og av og til kjøtt.

Nå vet vi alle fall at 500 barn i Juliaca har minst et varmt måltid om dagen, og forholdene ligger bedre til rett for en god læring!

Dette innlegget ble publisert i Martin Lutero. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s