Ecuador-tur

På Setela har vi nå 6 elever fra Ecuador, og i begynnelsen av januar fikk jeg (Margrethe) meg en tur til nabolandet i nord. Jeg og to andre fra Setela skulle besøke kirkene, diskutere samarbeid og reklamere litt for seminaret. Vi fikk noen kjempeflotte dager, fulle av opplevelser og inntrykk. Det var en utrolig lærerik og nyttig tur på mange måter.

Dette er fra utkanten av Guayaquil. Flere av studentene våre kommer fra dette området og vi bodde første natten hjemme hos familier i menigheten her.

Vår samarbeidspartner i Ecuador er IBLE. Det er en institusjon som driver undervisning på bibelskolenivå. Våre studenter har gått på IBLE og sendes av dem. Vi hadde flere gode møter og samtaler. Lauro (til venstre) var student på forrige kull på Setela og er nå leder for IBLE. Han hadde lagt opp hele turen vår på en særdeles god måte!

Vi fikk også muligheten til å være med på en undervisningstime om ledelse. Veldig interessant, men fryktelig varmt.. Airconditionen virket ikke.. I Guayaquil var det nesten et «must» med aircondition eller vifte.

En kveld fikk vi være med på ungdomsmøte i Daule. Angel (t.v) er en av koordinatorene for IBLE, her står han sammen med Juan Carlos som studerte forrige kull på Setela, Marilu som er sekretær på Setela, Ole Andreas som jobber i administrasjonen på IBLE og Felix som er lærer på Setela.

Det var utrolig grønt og fint i sammenlignet med vårt ørkenlandskap i Arequipa. Mange steder minnet landskapet nesten om Norge, spesielt i Cañar der dette bildet er tatt.

Vi fikk være med på gudstjeneste i Kichwa-kirken i Cañar. En fin opplevelse selv om vi ikke skjønte så veldig mye av det som ble sagt.

På søndagene samles folk fra de forskjellige menighetene til felles gudstjeneste. Det var mange som var fremme både for å holde vitnesbyrd og synge. Disse damene sang flere sanger…

…og da kunne ikke mennene være dårligere.

Fra Cañar dro vi videre til Cuenca der vi fikk bo hjemme hos Atle (Ølstørn). Veldig interessant å få høre om arbeid og forhold i Ecuador. Brunost til frokost var ikke å forakte det heller…

Alle stedene vi var hadde vi møter med lederne, både lokalt og nasjonalt. Det var veldig kjekt å kunne presentere Setela og det vi ønsker med utdannelsen vi tilbyr der, samtidig som vi fikk høre hvordan forholdene er i Ecuador og hva de ønsker og tenker.

I Quito fikk vi mulighet til å ta en tur til «La mitad del mundo», midten av verden, altså ekvator.Den nordlige og den sørlige halvkule.

Det var en utrolig spennende tur både når det gjalt jobb og muligheten til å bli litt kjent i Ecuador. Det gav mersmat, så det blir nok en tur dit igjen en gang.. 🙂

Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s