Fint besøk på Martin Lutero

Da samarbeidskirken vår, Iglesia Evangelica Luterana – Peru, for ca fem år siden valgte å kalle den nye skolen for Martin Lutero var også datoen for årsjubileet valgt. For nordmenn så er ikke detaljene rundt reformasjonen og Martin Luther alltid så viktig. Vi har ikke så ofte behov for å markere hvor vi er uenig med andre kristne kirkesamfunn. I Sør-Amerika er situasjonen en helt annen. For mange er det viktig å vite hvor man har sin identitet og sin tilhørighet. Så reformasjonsdagen er derfor en stor dag, og skolen Martin Lutero feirer altså bursdag 31. oktober hvert år.fv: Andreas Bakke, Aldo Estrada, usikker, Benjamin Mamani (leder av Marin Lutero)

I og med at 31. oktober i år kom på en søndag ble det både jubileum på fredag på skolen, og søndag i kirken. Fredag begynte med program fra klokken fem om morgenen og frem til en normal skoledag er ferdig. Selve hovedprogrammet var fra klokken 10 og utover. Elevene deltok med både sang, diktfremføring og korpsspilling. Til tross for strålende elevprestasjoner var det ikke elevene som ble høydepunktet denne dagen. Med god hjelp av noen kontakter fikk vi til at kongressmedlem Aldo Estrada kom på besøk på skolen. Aldo Estrada er en av Perus mest anerkjente politikere etter en glimrende jobb gjennom 15 år i kongressen. I et land med 28 millioner mennesker og bare 120 kongressmedlemmer så det er en ganske sjelden rase.. Han avsluttet besøket med en fengende tale der han lovet å bruke tid på å hjelpe skolen til å løse opp i de problemene som har vært tunge de siste par årene. Han var også veldig imponert over lærerne og personalet, og de fikk velfortjent skryt!

Det var en svært artig opplevelse å få slik oppmerksomhet omkring arbeidet vårt. Estrada har nå en helt annen kjennskap til vårt arbeid, og det gjør det videre arbeidet med skolen mye enklere!

Dette innlegget ble publisert i Martin Lutero. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s