Menneskeofring i Peru II

Jeg har de siste dagene prøvd å gå dypere inn i dette med menneskeofring. Noen synes kanskje det er et litt grotesk tema, i så fall kan jeg være enig i det, men jeg synes det beskriver godt hvor stor nøden er etter evangeliet.
Tirsdag satt jeg sammen med en mann i Arequipa. Han jobber i gullgruver, og kjenner godt til dette. Han kunne fortelle om at eierne for gullgruvene er livredde for at det ikke skal være gull i gruvene og gjør det som er nødvendig. Det er derfor ofte de som står bak ofringene. Han fortalte som om at det ikke er mulig å tro noe annet enn at når et menneske dør i en gruve, eller blir ofret, så kommer gullet frem. Han sa at dette ikke er noe å lure på. Djevelen krever ofringer for å gi gull. For eksempel i august er det mye ofringer. De som er med på seremoniene er ofte så beruset at det er ingen som vet hvor mange som går inn i gruvene for å være med på seremoniene, og hvor mange som kommer ut igjen.
I dag har jeg snakket med en ny person som kan bekrefte alt jeg har hørt før. Hun sier at det er noen folk som har kontakt med djevelen og når de snakker med han så får de vite hva han krever for å gi gull. Han sier da om han ønsker en gutt eller en jente, og når de har fått denne beskjeden så er det bare å lete til de finner noen.
Helt grusomt, men dette skjer altså i Peru i dag. Hun jeg snakket med i dag sier at det oftest er ungdommer uten foreldre som blir ofrene, da blir det minst oppstyr.
Mennesker i Peru trenger Jesus nå! Og vi trenger flere som kan hjelpe oss å fortelle…
Dette innlegget ble publisert i Litt av hvert, Peruansk kultur og tradisjon. Bokmerk permalenken.

1 svar til Menneskeofring i Peru II

  1. K. Skov sier:

    Hei
    Som far til to dejlige børn adopteret fra La Paz og dansk teolog med tilknytning til LM har det rørt mig stærkt at læse dine to indlæg om menneskeofringer. Jeg bruger som forkynner gerne perspektiver fra Aaviks bog – men den er ved at være uaktuel rent historisk. Det er selvfølgelig ikke rart at kunne fortælle om den åndelige nød, der kan føre til barnoffer – men netop den nød må også føre til fortsat forbøn og engagement i misjon i Peru.
    Har du mere – eller andre linker – gerne til spanske sider – så hører jeg gerne mere – og vil ellers ønske Guds velsignelse over jeres tjeneste og liv i Arequipa.
    K. Skov, Danmark

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s