Hva er toleranse

Denne bloggen skal først og fremst være for å formidle våre opplevelser som misjonærer i Peru. I alle fall har politisk budskap ikke hatt noen fast spalteplass her. I dag klarer jeg likevel ikke å la være. Jeg ble rett og slett for provosert i går.
Nyvalgt leder i AUF var på talerstolen i går og dessverre klarte han å lire av seg noen setninger som viser hvor grunne mange av våre landsmenn dessverre er. At AUF historisk har ligget et steg til venstre for AP tror jeg er riktig, og vi kan derfor håpe at Eskil Pedersen aldri får mye å si i AP, og i politikken generelt.
Uttalelsen som jeg reagerer på er:
En regjering med Kristelig Folkeparti er et samarbeid for mindre toleranse, mener AUFs nye leder, Eskil Pedersen.
– Vi vil ikke gi kunstig åndedrett til et parti som kaller abort for mord, sa nyvalgt leder Eskil Pedersen i sin tale til AUF-landsmøtet søndag.
Om det ville være å gi kunstig åndedrett til KrF er selvsagt noe som er mulig å diskutere. Når KrF er et parti som samler stemmer fra personer som uten dette partiet hadde sprikt fra SV til FrP så skal de felles verdiene være meget klare, noe som jeg er usikker på om de nå kommuniserer. Men nok om det. Det er ikke KrFs fremtid som her er viktig.
Å si at et samarbeid med KrF er et samarbeid for mindre toleranse er hårreisende. Grunnen han gir etterpå er fordi KrF kaller abort for mord. Han sier da at et samarbeid med noen som mener noe annet enn hva de selv står for er intolerant. Han sier med andre ord at det å være tolerant er å mene det AUF/AP mener. Uansett hva du skulle mene om AUF, KrF eller abort så håper jeg du ser hvor grunt dette er. Det er så drøyt at jeg blir skremt. Det er tvers gjennom kommunistisk tankegang. Det er jo nettopp det å være villig til å høre hva alle mener som er tolerant. Det å gi plass til forskjellige meninger og skape arenaer der dette kan diskuteres uten at noen skal bli diskriminert for sine standpunkt som er tolerant. Så AUF har her en definisjon av toleranse som ikke henger sammen med FN, det er interessant.
Jeg ville aldri ha regjeringssamarbeid med Eskil eller AP, men det er fordi jeg er uenig i deres politikk og mener at det er andre valg som vil være det beste for Norges innbyggere enn hva de står for. Men det blir håpløst å si at det hadde vært mindre tolerant å samarbeide med noen som jeg er fundamentalt uenige med.
Dette innlegget ble publisert i Meninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s